Waterwindow header image

Heb jij een opgave of concreet water of  probleem die een gezond ecosysteem in de weg staat?  Dan ben je op de juiste plek!  

Op WaterWindow delen professionals bewezen oplossingen en kansrijke innovaties. Zodat jij sneller en efficiënter tot resultaten kan komen.

Hoe vind ik een oplossing voor mijn opgave?

WaterWindow is  zo ontwikkeld dat je alleen maar kennis hoeft te hebben van de kenmerken van jouw opgave op probleem. je kan op twee manier zoeken:

 Selecteer op de homepage of in de header het thema dat bij jouw opgave of probleem past.

Type de naam van de gewenste oplossing  of van het probleem dat je  ondervindt  in het zoekscherm  onder de tekst  ‘Vind je oplossing’ in de header. (bijvoorbeeld ‘Wateroverlast). 

Na de  vorige stappen ben je automatisch uitgekomen op de  pagina ‘Oplossingen’. 

 Selecteer nu de kenmerken van jouw opgave of probleem in het linker filtermenu.   Elke keer als je een filter aanklinkt zal de hoeveelheid  oplossingen dat aan de rechterzijde in de etalage worden getoond in aantal afnemen.  Als je alle relevante  filters hebt aangeklikt  blijven er alleen nog oplossingen over die bij jouw opgave passen.

Een oplossing kiezen

– de getoonde oplossingen in de kaartjes geven een snelle indicatie van hun aard en toepassing.  

Aan de rechteronderkant van een case geeft een icoontje weer of een oplossing al ergens structureel in een operationele situatie wordt gebruikt (bewezen) of dat deze nog in ontwikkeling is. (innovatie). Als hij nog in ontwikkeling is weet je in elk geval dat er nog aan gesleuteld moet worden en dat de oplossing zodoende niet direct kan worden toegepast.

Welke oplossing moet ik kiezen?

Het maken van een keuze voor jouw situatie kan jij natuurlijk alleen zelf doen.   Om de keuze  voor jou te vergemakkelijken  hebben wij de belangrijkste informatie in een factsheet gepresenteerd.  Op basis van deze informatie kan jij je eerste keuze maken: selectie van de  oplossing die je verder wilt onderzoeken als kansrijke oplossing voor jouw probleem.

Feedback