Nederlandse wateroplossingen:

Gemakkelijk te vinden op één locatie. Betrouwbaar, snel én vergelijkbaar.

Zoek je oplossing

WaterWindow

Waterbewustzijn

Bewezen
Print Email

Probleem

Waterbewustzijn

Mensen zijn zich onvoldoende bewust van de invloed van water op hun leefomgeving en van hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan het waterbeheer.

Mensen kunnen zich onvoldoende een beeld vormen van een schetsontwerp en/of een definitief ontwerp. Dit zijn technische tekeningen die ook technisch gelezen dienen te worden. Door het technische doel van de tekening is het moeilijk om een beeld te krijgen van de concrete veranderingen die een plan bewerkstelligd.

Oplossing

Virtueel rondlopen in het nieuwe Reggedal

Omdat het vanaf een tekening moeilijk is om een voorstelling te maken van het nieuwe Reggedal zijn de plannen in de schets- & definitiefontwerpfase gevisualiseerd en omgezet naar een 3D animatie. Het definitieve ontwerp is tevens vertaalt naar een 3D model die beschikbaar is in de Reggedal Enter App. In de App kan men rondwandelen langs de rivier, ervaart men het groen van de bomen en struiken en de sfeer van de grazende koeien. Er wordt door de App een brug geslagen tussen de technische belevingswereld van de medewerkers van het waterschap en de belevingswereld van de inwoners.

Voordelen

  • Mensen hoeven niet meer per se naar een informatiebijeenkomst, maar kunnen via de app alle informatie thuis rustig bekijken.
  • Men kan de technische tekening beter begrijpen en de ingrepen visueel ervaren.

Kenmerken

  1. Thema Water en ICT
  2. Ontwikkelstadium 10: Bewezen in operationele situatie
  3. Omgevingstype Landelijk gebied
  4. Watertype Oppervlaktewater

Inzending innovatieprijs

Water Innovatie Prijs
2017